Partnerzaal

In de Hanzezaal laten een aantal partners zich van hun beste kant zien. Zo kun je bij de stands van de partnerscholen aan de slag met een aantal toffe Doe & Challenge activiteiten. Daarnaast kun je in deze zaal in gesprek met voorlichters die vragen kunnen beantwoorden over studiekeuze, opleidingen en beroepen.

Partnerscholen

Veelzijdig onderwijs, verschillende opleidingen en een veilige en vertrouwde omgeving. Dat is de Groene Welle. Met een breed aanbod vakken in het vmbo en een divers aanbod aan mbo-opleidingen in de groene sector, werk je aan een groene, brede en professionele toekomst. De Groene Welle heeft vestigingen in Zwolle en Hardenberg.

www.groenewelle.nl

 

Creëer je eigen bloemstukje!
Leef je uit en combineer kleuren, materialen en bloemen. Stel je eigen, unieke bloemstukje samen. Onze studenten geven je graag tips en tricks en vertellen je over de allerlaatste trends. Zo wordt jouw bloemstukje, ook écht jouw eigen unieke bloemstukje.

 

Verplaats jij de bal het snelst?
Behendigheid en concentratie: verplaats jij de bal het snelst zónder het te laten vallen? Kruip zelf achter het stuur en leer onder begeleiding van een student hoe je met behulp van een kraan een object oppakt en verplaatst.

 

Een dier inenten? Zo doe je dat!
Wat als jouw hond ziek is? Dan krijgt hij een inenting. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Dat leer je bij de stand van de Groene Welle! Onze studenten dier- en paraveterinair leren je hoe je dieren moet inenten. En het leukste is: je mag zelf oefenen! Op fruit… dat wel J

Jong of oud, bedrijf of instantie, studerend of werkend: Deltion is er voor iedereen! Voor mbo-opleidingen, bij- of omscholing, maatwerk voor bedrijven, als inspirerende werkgever of als samenwerkingspartner. Wij werken dagelijks met overgave aan de leerroutes van onze studenten. Wij leveren als partner een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de regionale arbeidsmarkt. Wij zijn gevestigd op een bruisende school in onderwijsstad Zwolle.
Met uitdagende faciliteiten en een brede maatschappelijke blik stimuleren we onze 15.000 studenten en 1.300 medewerkers om zich zo succesvol mogelijk te ontwikkelen in hun beroep, in de maatschappij en in hun persoonlijk leven. Het beste waarmaken!

www.deltion.nl

 

 

Defensie
Bij Defensie werk je bij de Luchtmacht, Landmacht of de Marine. Als militair doe je allerlei werkzaamheden binnen een militaire omgeving. Vaak werk je in een team. Fit zijn en goed kunnen samenwerken zijn daarbij heel belangrijk! Je ervaart bij deze activiteit onder andere hoe het is om met bepakking van 25 kilo rond te lopen. En je doet een samenwerkingsopdracht.

 

Techniek
Als Installatiemonteur of elektricien werk je aan water- en gas- en elektrische installaties. Ook kun je werken aan systemen zoals ventilatie-, verlichting-, toegangscontrole- en beveiligingssystemen. Je krijgt hier een kijkje in de veelzijdige wereld van techniek. Zo kun je aan de werkbanken praktijkopdrachten uitvoeren op gebied van techniek, kun je een puzzel oplossen met zonnepanelen, maar komen ook Domotica en beveiligingscamera’s aan bod.

 

Mediavormgeving
Een mediavormgever ontwerpt en maakt grafische, interactieve media-uitingen. Denk aan advertenties, websites, brochures, animaties, posters, apps en video’s. Plaats jezelf bij deze activiteit in een virtuele omgeving met behulp van een computerprogramma.

ROC van Twente is dé onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Twente. Ruim 2000 medewerkers verzorgen beroepsopleidingen, trainingen en cursussen voor bijna 18.500 studenten en cursisten. Op vijf hoofdlocaties in Almelo, Hengelo en Enschede, ‘in-company’ bij bedrijven en instellingen en op talloze kleinere onderwijslocaties in heel Twente.

www.rocvantwente.nl

 

Wat ga jij maken?

Maak jij het mooiste kapsel, de strakste lasnaad of neig je toch naar de zorg? Alles kan, zolang je de studie kiest die bij jou past. Ontdek het tijdens het LOB-programma in de IJsselhallen. Kom langs ons Studie Informatiepunt en maak kennis met de 300 opleidingen die wij aanbieden. Zie onze excellente studenten aan het werk en vraag hen de hemd van het lijf over hun studie bij ROC van Twente.
Leuk detail: ROC van Twente was het afgelopen jaar ‘hofleverancier’ van TeamNL. Van alle Nederlandse kampioenen, waren de meesten student van het ROC van Twente.

In gesprek met…

Beroepen in beeld

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is tijdens Skills The Finals aanwezig met Beroepen in Beeld. Neem met de adviseurs een kijkje in de toekomst. Waar liggen je interesses? In welke sectoren vind je de komende jaren veel werk?

Verder kun je op de beurs kennismaken met zowel opleidingen als leerbedrijven uit verschillende branches. Voor mbo-ers wordt het nóg interessanter, omdat je er ook terecht kunt met vragen over stages (stagemarkt).

 

MBO Stad

Waar Beroepen in Beeld zich vooral richt op de beroepskeuze, is MBO Stad meer gericht op de vraag: welke opleiding vind ik leuk? De uitkomsten van deze vraag worden vervolgens gekoppeld aan het aanbod. Ga hierover in gesprek en ontdek wat bij jou past!

 

Expertisepunt LOB

Docenten met vragen rondom LOB, kunnen tijdens Skills The Finals terecht bij de infostand van Het Expertisepunt LOB. Je kunt hier o.a. terecht met vragen over de implementatie van LOB, de kwaliteitsborging en professionalisering.

 

WorldSkills Netherlands

Uiteraard is ook WorldSkills Netherlands van de partij met een stand. Kom langs en ga in gesprek met oud-finalisten. Hoe is het om te excelleren in een vakgebied? Wat vonden ze van de avonturen die zij hebben beleefd?

Ook kun je hier terecht met alle vragen over het evenement Skills The Finals.

Skills The Finals bezoeken?